Апетитно пилешко с ориз и зеленчуци на фурна

Необходими продукти:

пилешки бутчета - 500 г парти

ориз - 200 г

лук - 2 глави

чесън - 2 скилидки

моркови - 1 бр.

чушки - 1 бр. зелена и 1 бр. червена

гъби - 200 г

бяло вино - 1/2 ч.ч.

черен пипер

риган

джоджен

сол

 

Начин на приготвяне:

1. Бутчетата сварете за 30 мин.

2. Бульонът прецедете и оставете настрана.

3. Месото отделете от костите и накъсайте на едро.

4. В тиган запържете нарязаният лук, чесънът /смачкан с нож и нарязан на ситно/ и гъбите.

5. След около 3-4 минути прибавете нарязаните морков и чушки.

6. Когато зеленчуците достатъчно омекнат към тях добавете измитият в гевгир ориз.

7. Щом той стане прозрачен прибавете виното и 1/2 ч.ч. топла вода.

8. Добавете и пилешкото месо и подправките.

9. Когато течността се поеме от ориза изсипете сместа в тава.

10. Залейте с 3 ч.ч. от пилешкия бульон - топъл.

11. Ястието поставете във фурна загрята на 200 градуса.

12. Щом то заври хубаво и навсякъде, изключете фурната.

13. Оризът поема водата и ястието е готово за консумиране след 10-15 минути.

 

Приятен апетит!

Необходими продукти:

пилешки бутчета - 500 г парти

ориз - 200 г

лук - 2 глави

чесън - 2 скилидки

моркови - 1 бр.

чушки - 1 бр. зелена и 1 бр. червена

гъби - 200 г

бяло вино - 1/2 ч.ч.

черен пипер

риган

джоджен

сол

 

Начин на приготвяне:

1. Бутчетата сварете за 30 мин.

2. Бульонът прецедете и оставете настрана.

3. Месото отделете от костите и накъсайте на едро.

4. В тиган запържете нарязаният лук, чесънът /смачкан с нож и нарязан на ситно/ и гъбите.

5. След около 3-4 минути прибавете нарязаните морков и чушки.

6. Когато зеленчуците достатъчно омекнат към тях добавете измитият в гевгир ориз.

7. Щом той стане прозрачен прибавете виното и 1/2 ч.ч. топла вода.

8. Добавете и пилешкото месо и подправките.

9. Когато течността се поеме от ориза изсипете сместа в тава.

10. Залейте с 3 ч.ч. от пилешкия бульон - топъл.

11. Ястието поставете във фурна загрята на 200 градуса.

12. Щом то заври хубаво и навсякъде, изключете фурната.

13. Оризът поема водата и ястието е готово за консумиране след 10-15 минути.

 

Приятен апетит!

Гласували общо: 1 потребители