Необходими продукти:
пилешки бутчета - 500 г парти
ориз - 200 г
лук - 2 глави
чесън - 2 скилидки
моркови - 1 бр.
чушки - 1 бр. зелена и 1 бр. червена
гъби - 200 г
бяло вино - 1/2 ч.ч.
черен пипер
риган
джоджен
сол
Начин на приготвяне:
1. Бутчетата сварете за 30 мин.
2. Бульонът прецедете и оставете настрана.
3. Месото отделете от костите и накъсайте на едро.
4. В тиган запържете нарязаният лук, чесънът /смачкан с нож и нарязан на ситно/ и гъбите.
5. След около 3-4 минути прибавете нарязаните морков и чушки.
6. Когато зеленчуците достатъчно омекнат към тях добавете измитият в гевгир ориз.
7. Щом той стане прозрачен прибавете виното и 1/2 ч.ч. топла вода.
8. Добавете и пилешкото месо и подправките.
9. Когато течността се поеме от ориза изсипете сместа в тава.
10. Залейте с 3 ч.ч. от пилешкия бульон - топъл.
11. Ястието поставете във фурна загрята на 200 градуса.
12. Щом то заври хубаво и навсякъде, изключете фурната.
13. Оризът поема водата и ястието е готово за консумиране след 10-15 минути.
Приятен апетит!