Необходими продукти:
свински пържоли - 2 бр.
сол
черен пипер
риган
сос
масло - 40 с.л.
брашно - 1 с.л.
пилешки бульон - 1 кубче
лимонов сок
чесън - 3 бр. скилидки
Начин на приготвяне:
1. Нарежете месото на свински хапки, поръсете сол, черен пипер и риган.
2. В загрято олио се запържва, докато стане златисто.
3. Отделно в тиган се загрява масло, добавете брашното и бъркате с телена бъркалка за кратко.
4. Наливате пилешкия бульон, разтворен в топла вода, и бъркате за 2-3 минути.
5. Сложете месото в соса и овкусете с нарязани скилидки чесън, лимонов сок и сол на вкус.
6. Гответе на умерен огън, докато сгъсти и дръпнете от котлона.
7. Сервира се свинското в сос поръсено с магданоз и с топла филийка хляб.
Приятен апетит!