Ароматен щрудел с круши, канела и орехи

Необходими продукти:

кори за баница - 1 пакет

олио - 60 мл

масло - 60 г

бисквити - 6 бр. закуска

орехи - 200 г

кафява захар - 1 ч.ч.

канела - около 3 ч.л. или на вкус

круши - 15 бр. по - дребни

пудра захар - за поръсване

ванилия - 2 пакетчета, за поръсване

 

Начин на приготвяне:

Орехите и бисквитите се начукват на ситно.

Крушите се почистват от дръжките и семената и се нарязват или настъргват на ренде. 

Маслото и олиото се смесват, като се загряват на котлона в подходящ съд.

Фурната се загрява предварително на 180 °C с включен вентилатор.

Всяка кора се разстила, намазва се с маслената смес и в единия край се слагат по 3 с.л. от крушите, поръсва се с по 1 к.л. канела или на вкус, 1 с.л. кафява захар, натрошени орехи и бисквити.

Кората се завива на руло и се прехвърля в тавичка, с постлана хартия за печене, предварително леко намаслена. Така се процедира и с останалите кори.

Отгоре корите се намазват с масло и олио и тавичката със щрудела се прехвърля в средата на предварително загрята фурна.

Изпича се до готовност (25-30 минути според фурната) до златиста коричка.

Още топъл, ароматният щрудел се поръсва с пудра захар, смесен с ванилия на прах.

След като изстине, се нарязва и се поднася.

Необходими продукти:

кори за баница - 1 пакет

олио - 60 мл

масло - 60 г

бисквити - 6 бр. закуска

орехи - 200 г

кафява захар - 1 ч.ч.

канела - около 3 ч.л. или на вкус

круши - 15 бр. по - дребни

пудра захар - за поръсване

ванилия - 2 пакетчета, за поръсване

 

Начин на приготвяне:

Орехите и бисквитите се начукват на ситно.

Крушите се почистват от дръжките и семената и се нарязват или настъргват на ренде. 

Маслото и олиото се смесват, като се загряват на котлона в подходящ съд.

Фурната се загрява предварително на 180 °C с включен вентилатор.

Всяка кора се разстила, намазва се с маслената смес и в единия край се слагат по 3 с.л. от крушите, поръсва се с по 1 к.л. канела или на вкус, 1 с.л. кафява захар, натрошени орехи и бисквити.

Кората се завива на руло и се прехвърля в тавичка, с постлана хартия за печене, предварително леко намаслена. Така се процедира и с останалите кори.

Отгоре корите се намазват с масло и олио и тавичката със щрудела се прехвърля в средата на предварително загрята фурна.

Изпича се до готовност (25-30 минути според фурната) до златиста коричка.

Още топъл, ароматният щрудел се поръсва с пудра захар, смесен с ванилия на прах.

След като изстине, се нарязва и се поднася.

Гласували общо: 1 потребители