Необходими продукти:
тиквички - 1 кг
кисело мляко - 400 г
яйца - 3 бр.
сол
копър - свеж
чесън - 3 - 4 скилидки
зехтин - 3 с.л.
брашно - за овалване
Начин на приготвяне:
1. Почистете и нарежете тиквичките на колелца.
2. Посолете ги със сол и ги оставете за около 20 минути.
3. Оваляйте тиквичките в брашно и отстранете излишното.
4. Поръсете тава с незалепващо дъно със зехтин.
5. Наредете тиквичките и ги изпечете до златист загар.
6. Разбийте яйцата и прибавете киселото мляко. Разбийте да еднородност.
7. Полейте равномерно и запечете тиквичките на фурна до готовност на млечната смес.
8. Поръсете тиквичките със свеж копър и ситно счукан чесън.
Приятен апетит!