Необходими продукти:
Как се приготвя:
1. В тиган сипете олио и запържете лука и чесъна. 2. Прибавете моркова и каймата. 3. След като се запържи, прибавете доматеното пюре и граха. 4. Добавете подправките и свалете от котлона. 5. Сварете картофите в посолена вода. 6. Обелете и ги намачкайте. 7. Добавете млякото и маслото. 8. Разбъркайте до получаване на еднородна смес. 9. Сварете яйцата, охладете и обелете. 10. В намаслена тава изсипете каймата със зеленчуците. 11. Отгоре покрийте с картофеното пюре и поръсете с настърган кашкавал. 12. Разрежете яйцата на две части и ги подредете върху картофеното пюре. 13. Запечете ястието на 200 градуса за 15 минути. 14. Извадете и по желание го поръсете с шарена сол, червен пипер или друга подправка.Днешната рецепта е за така предпочитаната запеканка, която включва основно кайма, яйца и картофи.
Най-хубавото е, че се приготвя лесно и бързо - само за 15 минути.
Необходими продукти:
кайма - 400 г
лук - 1 гл.
чесън - 2 ск
морков - 1 бр.
доматено пюре - 2 с.л.
грах - 150 г, от консерва
картофи - 600 г
прясно мляко - 100 - 150 мл
масло - 60 г
яйца - 4 бр.
кашкавал - 150 г
сол
черен пипер
Как се приготвя:
1. В тиган сипете олио и запържете лука и чесъна.
2. Прибавете моркова и каймата.
3. След като се запържи, прибавете доматеното пюре и граха.
4. Добавете подправките и свалете от котлона.
5. Сварете картофите в посолена вода.
6. Обелете и ги намачкайте.
7. Добавете млякото и маслото.
8. Разбъркайте до получаване на еднородна смес.
9. Сварете яйцата, охладете и обелете.
10. В намаслена тава изсипете каймата със зеленчуците.
11. Отгоре покрийте с картофеното пюре и поръсете с настърган кашкавал.
12. Разрежете яйцата на две части и ги подредете върху картофеното пюре.
13. Запечете ястието на 200 градуса за 15 минути.
14. Извадете и по желание го поръсете с шарена сол, червен пипер или друга подправка.