Необходими продукти:
тиквички - 1 бр. малка
яйца - 2 бр.
прясно мляко - 50 мл
зехтин - 2 с.л.
копър - пресен
магданоз - пресен
пармезан - 100 г настърган
овесени ядки - 7 с.л. фини
бакпулвер - 1 ч.л.
маслини - 8 бр.
тиквени семки - 2 с.л.
Начин на приготвяне:
1. Настържете тиквичката на едро ренде без да я белите и поръсете с малко сол.
2. Сложете я в гевгир, за да се отцеди.
3. През това време разбийте в купа 2 яйца.
4. Прибавете към яйцата останалите съставки без маслините и тиквените семки като разбърквате след всеки добавен продукт.
5. Изстискайте настърганата тиквичка и също добавете.
6. Разпределете сместа за солените кексчета във форми за мъфини, предварително намазани с олио.
7. Поставете по 1 маслина в центъра на всеки мъфин и поръсете с тиквените семки.