Необходими продукти:
скариди - около 30 броя
лют червен пипер - 1/2 с.л.
домати - 1 ч.ч. от консерва
черен пипер - 1/4 ч.л.
сол - 1/4 ч.л.
лук - 1/2 глава
магданоз - по желание
чесън - 1 скилидка
бяло вино - 25 мл
олио - 4 с.л.
масло - 1 малка бучка
копър - 1 - 2 стръка
лимонов сок - 1 ч.л.
Начин на приготвяне:
1. Загрейте 2 с.л. олио в тиган и запържете скаридите за 1 минута.
2. Прибавете чесън, сол, копър, масло, виното и лимонов сок.
3. Махнете от тигана и в същия се загрейте останалите 2 с.л. олио и задушете ситно нарязания лук, добавете сол на вкус и изсипете доматите, а след 10 минути прибавете черен и червен пипер.
4. Прибавете скаридите към доматения сос и разбъркайте.
5. Поръсете с магданоз или украсете по избор.
Приятен апетит!