Учени от медицинския колеж "Бейлор" са забелязали, че консумацията на авокадо намалява риска от развитие на диабет тип 2 с 20 процента. Констатациите са публикувани в списанието Journal of Diabetes Mellitus.
Авторите са изследвали данни за 6159 души, от които 983 са включили авокадо в диетата си, а останалите не са. Участниците са били интервюирани за всички храни и напитки, които са консумирали в продължение на два дни, както и за начина на приготвянето им. След това експертите са оценили връзката между консумацията на авокадо и развитието на диабет тип 2 за период на проследяване от шест години.
Те установили, че включването на авокадо в диетата намалява вероятността от развитие на заболяването с 20%.
Изследователите смятат, че продуктът трябва да бъде включен в ежедневното меню на всеки, който иска да намали риска от развитие на диабет тип 2. Предвижда се бъдеща работа за установяване на механизмите, отговорни за благоприятното въздействие на авокадото върху организма.
Учени от медицинския колеж "Бейлор" са забелязали, че консумацията на авокадо намалява риска от развитие на диабет тип 2 с 20 процента. Констатациите са публикувани в списанието Journal of Diabetes Mellitus.
Авторите са изследвали данни за 6159 души, от които 983 са включили авокадо в диетата си, а останалите не са. Участниците са били интервюирани за всички храни и напитки, които са консумирали в продължение на два дни, както и за начина на приготвянето им. След това експертите са оценили връзката между консумацията на авокадо и развитието на диабет тип 2 за период на проследяване от шест години.
Те установили, че включването на авокадо в диетата намалява вероятността от развитие на заболяването с 20%.
Изследователите смятат, че продуктът трябва да бъде включен в ежедневното меню на всеки, който иска да намали риска от развитие на диабет тип 2. Предвижда се бъдеща работа за установяване на механизмите, отговорни за благоприятното въздействие на авокадото върху организма.
Гласували общо: 1 потребители