Необходими продукти:
масло - 180 г меко (на стайна температура)
захар - 130 г
сол - 1 щипка
яйца - 3 бр.
ябълки - 250 г настъргани (чисто тегло)
канела - по желание и вкус
брашно - 250 г
нишесте - 50 грама царевично Ванилия
бакпулвер - 1 бр.
пудра захар - малко за поръсване
Начин на приготвяне:
1. В купа смесете мекото масло, захарта и щипка сол, разбъркайте с миксер до еднородна смес.
2. Добавете яйцата едно по едно, като след всяко добавено яйце разбърквате до еднородна смес. Прибавете канелата, която е по желание и на вкус, аз добавих щипка канела.
3. В друга купа пресейте брашното и прибавете нишестето и бакпулвера, разбъркайте.
4. Прибавете сухата смес към яйчената и разбъркайте, получавате гъста еднородна маса.
5.Добавете и настърганите ябълки и разбъркайте.
6. Сипете сместа в намазана с масло форма за кекс и заравнете.
7. Поставете формата в предварително нагрята на 180 градуса фурна и печете кексчето до готовност, или суха клечка, за около 50 минути.
Да ви е сладко!