Баба ми каза, че така картофите стават най-вкусни

Необходими продукти:

картофи - 1 кг

магданоз - 1/2 връзка

чесън - 4 скилидки

галета - 1/2 ч.ч.

зехтин - 1/2 ч.ч.

лимонов сок - 2 с.л.

масло - 1 ч.л.

черен пипер

сол - на вкус

 

Начин на приготвяне:

1.Направете напречни прорези на всички картофи на разстояние под 5 мм, като стигате до 3/4 от дебелината на картофа.

2.Сложете ги във вода. В тиган загрейте зехтина, добавете чесъна и го задушете.

3.Извадете го, изцедете го и го смесете с галетата, маслото, магданоза, солта и пипера.

4.Объркайте добре.

5.Извадете и подсушете картофите и ги подредете в тавичка за печене.

6.Разпределете сместа с галетата във всички прорези на картофите.

7.Печете на 200-220 градуса до златисто. При нужда, печете под фолио до готовност.

8.Зехтина, останал от задушаването на чесъна, смесете с лимоновия сок, сол и пипер и добавете към готовите картофи.

9.По желание поръсете с настърган кашкавал или пармезан.

 

Приятен апетит!

Необходими продукти:

картофи - 1 кг

магданоз - 1/2 връзка

чесън - 4 скилидки

галета - 1/2 ч.ч.

зехтин - 1/2 ч.ч.

лимонов сок - 2 с.л.

масло - 1 ч.л.

черен пипер

сол - на вкус

 

Начин на приготвяне:

1.Направете напречни прорези на всички картофи на разстояние под 5 мм, като стигате до 3/4 от дебелината на картофа.

2.Сложете ги във вода. В тиган загрейте зехтина, добавете чесъна и го задушете.

3.Извадете го, изцедете го и го смесете с галетата, маслото, магданоза, солта и пипера.

4.Объркайте добре.

5.Извадете и подсушете картофите и ги подредете в тавичка за печене.

6.Разпределете сместа с галетата във всички прорези на картофите.

7.Печете на 200-220 градуса до златисто. При нужда, печете под фолио до готовност.

8.Зехтина, останал от задушаването на чесъна, смесете с лимоновия сок, сол и пипер и добавете към готовите картофи.

9.По желание поръсете с настърган кашкавал или пармезан.

 

Приятен апетит!

Гласували общо: 1 потребители