Необходими продукти:
картофи - 1 кг
магданоз - 1/2 връзка
чесън - 4 скилидки
галета - 1/2 ч.ч.
зехтин - 1/2 ч.ч.
лимонов сок - 2 с.л.
масло - 1 ч.л.
черен пипер
сол - на вкус
Начин на приготвяне:
1.Направете напречни прорези на всички картофи на разстояние под 5 мм, като стигате до 3/4 от дебелината на картофа.
2.Сложете ги във вода. В тиган загрейте зехтина, добавете чесъна и го задушете.
3.Извадете го, изцедете го и го смесете с галетата, маслото, магданоза, солта и пипера.
4.Объркайте добре.
5.Извадете и подсушете картофите и ги подредете в тавичка за печене.
6.Разпределете сместа с галетата във всички прорези на картофите.
7.Печете на 200-220 градуса до златисто. При нужда, печете под фолио до готовност.
8.Зехтина, останал от задушаването на чесъна, смесете с лимоновия сок, сол и пипер и добавете към готовите картофи.
9.По желание поръсете с настърган кашкавал или пармезан.
Приятен апетит!