Необходими продукти:
зеле - 2 бр. средно големи
моркови - 1 кг
камби - 1 кг
карфиол - 1 глава
магданоз - връзка
керевиз - 1 връзка
винен оцет - 700 мл 6%
сол - 1 ч.ч. (200 мл вместимост)
захар - 2 ч.ч.
олио - 1 ч.ч.
натриев бензоат - 20 г
Начин на приготвяне:
1. Всички продукти измийте и нарежете на ситно.
2. Магданоза и керевиза нарежете и добавете към продуктите.
3. В тенджера сложете олиото, оцетът, солта, захарта и сложете на котлона да се загреят и разтворят.
4. Добавете натриев бензоат към сиропа и залейте зеленчуците.
5. Разбъркайте добре.
6. Трябва да престоят така 24 часа, като се разбъркват периодично.
7. В измити и подсушени буркани сложете готовата туршия и останалата марина долейте в бурканите по равно.
8. Сложете капачки, не стерилизирайте бурканите с туршия.
9. Няколко дни бурканитесе разклащат, съхраняват се на тъмно и хладно място.
Приятен апетит!