Бананова торта с маскарпоне

Необходими продукти:

За блатовете

яйца - 4 бр

брашно - 130 г

захар - 150 г

бакпулвер - 10 г

олио - 40 мл

За крема

маскарпоне - 150 г

заквасена сметана - 250 г

пудра захар - 30 г

ванилия - 2 бр.

За декорация

банани - 1 или 2 броя по желание

боровинки - 125 г

какао - по желание

 

Начин на приготвяне:

Продуктите за блатовете на тортата се смесват добре.

Подготвя се тава с хартия за печене. Хомогенната смес се пече на два пъти, в предварително загрята на 180 °C фурна до готовност (около 15-20 минути).

Докато блатовете се пека, се подготвя кремът за тортата.

В купа се изсипва сметаната, която смесва добре със захарта. Когато са смесени хубаво, към тях се прибавя маскарпонето и накрая ванилията.

Когато блатовете са изпечени и охладени започваме да подреждаме сметановата торта.

Първият блат се сиропира леко - може със сок от компот, захарен сироп или само с вода, като целта е да бъде намокрен съвсем малко.

Върху него се изсипва част от крема и се подреждат резенчета банани.

Същото се прави и с втория блат.

Изсипва се върху него останалия крем, като по желание поръсваме банановата торта с какао.

Отгоре редим боровинките за финал на нашата бананова торта с маскарпоне и боровинки.

Необходими продукти:

За блатовете

яйца - 4 бр

брашно - 130 г

захар - 150 г

бакпулвер - 10 г

олио - 40 мл

За крема

маскарпоне - 150 г

заквасена сметана - 250 г

пудра захар - 30 г

ванилия - 2 бр.

За декорация

банани - 1 или 2 броя по желание

боровинки - 125 г

какао - по желание

 

Начин на приготвяне:

Продуктите за блатовете на тортата се смесват добре.

Подготвя се тава с хартия за печене. Хомогенната смес се пече на два пъти, в предварително загрята на 180 °C фурна до готовност (около 15-20 минути).

Докато блатовете се пека, се подготвя кремът за тортата.

В купа се изсипва сметаната, която смесва добре със захарта. Когато са смесени хубаво, към тях се прибавя маскарпонето и накрая ванилията.

Когато блатовете са изпечени и охладени започваме да подреждаме сметановата торта.

Първият блат се сиропира леко - може със сок от компот, захарен сироп или само с вода, като целта е да бъде намокрен съвсем малко.

Върху него се изсипва част от крема и се подреждат резенчета банани.

Същото се прави и с втория блат.

Изсипва се върху него останалия крем, като по желание поръсваме банановата торта с какао.

Отгоре редим боровинките за финал на нашата бананова торта с маскарпоне и боровинки.

Гласували общо: 1 потребители