Баница с картофи и лапад

Необходими продукти:

лапад - 1 връзка

картофи - 3 бр.

яйца - 4 бр.

сирене - 1 ч.ч. натрошено

брашно - 1/2 ч.ч.

галета - 2 - 3 с.л.

краве масло - 30 г

бакпулвер - 1 ч.л.

кисело мляко - 1/2 ч.ч.

 

Начин на приготвяне:

За тази баница с картофи картофите се сваряват с обелката и след това се белят и се нарязват на кубчета.

Лападът се измива и попарва.

Нарязан го добавяме към картофите.

След това се прибавят и разбитите яйца с кисело мляко и сирене, чаена лъжица бакпулвер и накрая се слагат маслото, стопено и брашното.

Всичко се разбива добре, аз ползвам вилица.

Намазва се с масло тава с диаметър около 28 см и се поръсва с лъжица галета.

Изсипва се сместа и отгоре върху нея се слага останалата галета.

Пече се пататникът на умерена фурна до готовност - 180 °C.

Необходими продукти:

лапад - 1 връзка

картофи - 3 бр.

яйца - 4 бр.

сирене - 1 ч.ч. натрошено

брашно - 1/2 ч.ч.

галета - 2 - 3 с.л.

краве масло - 30 г

бакпулвер - 1 ч.л.

кисело мляко - 1/2 ч.ч.

 

Начин на приготвяне:

За тази баница с картофи картофите се сваряват с обелката и след това се белят и се нарязват на кубчета.

Лападът се измива и попарва.

Нарязан го добавяме към картофите.

След това се прибавят и разбитите яйца с кисело мляко и сирене, чаена лъжица бакпулвер и накрая се слагат маслото, стопено и брашното.

Всичко се разбива добре, аз ползвам вилица.

Намазва се с масло тава с диаметър около 28 см и се поръсва с лъжица галета.

Изсипва се сместа и отгоре върху нея се слага останалата галета.

Пече се пататникът на умерена фурна до готовност - 180 °C.

Гласували общо: 1 потребители