Необходими продукти:
кори за баница - 1 пакет
пилешко филе - 600 г
праз - 3 стръка
зелен лук - 3 стръка
магданоз - 1/2 връзка
чесън - 2 скилидки
кимион
черен пипер
чубрица
олио - 2 с.л.
сол
Начин на приготвяне:
За да си приготвим витата баница, първо, трябва да си приготвим плънката.
В тенджерка си поставяме филето, подправяме със сол и поставяме на котлона да се свари.
Вземаме дълбок тиган, задушаваме ситно нарязаните праз лук, чесън, зелен лук и магданоза.
Оставяме така, докато всичко омекне.
Щом е готово омекнало, добавяме пилешкото филе, което предварително сме нарязали на ситно, и разбъркваме.
Подправяме сместа на вкус със сол, черен пипер, чубрица и кимион.
Корите разстиламе и баницата започваме да си редим.
Малко от сместа поръсваме с получената плънка и навиваме на рула.
Подреждаме баницата с месо в тавичка, покрита с хартия за печене.
След като наредим, поставяме в печката, и печем вита баница с пилешко и праз 40 минути във фурната на 200 °C.