Необходими продукти:
яйца - 1 бр.
кокосова захар - 20 г
мед - 25 г
олио - 40 мл
канела - 1 к.л
брашно - 270 г смес от царевично, нахутено, оризово, бадемово и кокосово
бакпулвер - 1/2 к.л
кокосово масло - 1 с.л
ОЩЕ
мармалад
орехи - смлени пекан
Начин на приготвяне:
1. В купа счупете яйцето и разбъркайте с вилица.
2. Разтопете кокосовото масло и добавете всички съставки за меденките.
3. Замесете меко тесто.
4. Късайте с ръце малки парчета и оваляйте на топчица.
5. Поставете ги в тавичка, застлана с хартия за печене, на разстояние.
6. Притиснете всяка, за да се сплескат леко отгоре медените сладки.
7. Печете в предварително загрята фурна на 180°C до готовност.
8. Извадете и охладете напълно.
9. Разделете ги по двойки и всяка с мармалада.
10. Оваляйте в смлените орехи и подредете в подходяща чиния или поднос безглутеновите меденки.
Да ви е сладко!