Необходими продукти:
карфиол - 2 ч.ч. начупен
яйца - 2 бр.
куркума - 1 щипка
черен пипер - 2 щипки
копър - 1 шепа нарязан
босилек - 1 щипка сушен
хималайска сол - 1/2 ч.л. (на вкус)
шарлан - малко за пържене
Начин на приготвяне:
1. Измийте карфиола и начупете на малки парченца.
2. Изипете ги в тиган с малко шарлан, който сме загряли, и захлупваме с капак.
3. Разбърквайте периодично, тъй като лесно започва да се запича и посоляваме на вкус (около 1/2 ч.л. равна).
4. Нарежете на ситно копъра.
5. Разбъркайте яйцата заедно с малко куркума, черен млян пипер и щипка хималайска сол и ги изсипете, разбърквайки енергично и равномерно при карфиола.
6. Добавете и копъра и сушения стрит босилек и не спирайте да разбърквате.
7. После отново захлупете и оставете леко да се запича (ако е нужно може да прибавите още малко шарлан).
Приятен апетит!