Необходими продукти:
брашно - 500 г
сода за хляб - 1 ч.л.
кисело мляко - 1 кофичка / 400 г/
сирене - 250 г
кашкавал - 150 г
сол - на вкус
олио - 1/2 к.ч.
яйца - 1 бр
масло - 50 г
ЗА НАМАЗВАНЕ
яйце - 1 бр.
ЗА НАМАЗВАНЕ
масло - 20 г
Начин на приготвяне:
1. В купа изсипете киселото мляко и към него добавете содата.
2. Разбъркайте, докато содата се активира.
3. След това следват всички останали съставки, като сиренето трябва да е натрошено, а кашкавалът настърган.
4.Смесете хубаво, докато се получи не много лепкаво тесто.
5. Тавата на фурната застилете с хартия за печене, която се намазва с олио.
6. Печете на 180 °C.
7. С помощта на намазани с олио ръце вземете от тестото и оформете малки сиренки, които подреждате в тавата. Няма ограничение на броя - колкото ви стигне тавата.
8. Трябва да има разстояние между всяка от тестените закуски, защото по време на печене ще се надуят.
9. Оформените сиренки намажете с помощта на четка с яйце, след което върху всяка сложете парченце масло.
10. Печете до зачервяване- около 25-30 минути, като е добре да се наблюдават.
11. След като са готови, още докато са топли, с помощта на четка намажете с размекнато масло.
Приятен апетит!