Необходими продукти:
бисквити - 1 пакет (250 г или според съда), за торта
за яйчения крем
прясно мляко - 600 мл
захар - ¾ ч.ч.
ванилена захар - 1 пакетче (8 г)
яйца - 3 бр.
брашно - 3 с.л. равни
краве масло - 2 кубчета, колкото 2 с.л.
ядки - за украса, или настърган шоколад
Начин на приготвяне:
В тенджера с незалепващо покритие, налейте 500 мл от студеното прясно мляко, добавете захарта и разбъркайте. Отделно разбийте яйцата, прибавете ванилената захар и пресятото брашно, разбъркайте добре и постепенно при непрекъснато бъркане, прибавете останалото студено прясно мляко.
През цедка прекарайте сместа в млечната смес, разбъркайте и поставете тенджерата на умерен огън. Варите при непрекъснато бъркане с шпатула до сгъстяване или докато започнат да се появяват първите балончета в него.
Премахнете тенджерата от котлона и прибавете маслото нарязано на малки кубчета, разбъркайте, докато се разтвори напълно.
На дъното на тавичка, наредете ред бисквити и сипете част от горещия яйчен крем, заравнете. Така процедирате, като завършите с крем.
Оставете бисквитената торта за 30 минути да се поохлади отгоре и украсете с настърган шоколад или смлени ядки.
Поставете тортата в хладилник за около 3-4 часа, преди да сервирате.