Необходими продукти:
свински вратни пържоли - 600 г
лук - 1/2 глава
моркови - 2 бр.
червена чушка - 1 бр.
боб - 4 консерви (различни типове)
къри паста - 5 с.л. тай (четете етикета за порции)
домати - 1/2 консерва нарязани
вода - 1 л
червено вино
мащерка - прясна
риган
магданоз
дафинови листа - 3
чубрица
Начин на приготвяне:
За това къри със свинско нарязваме лука, чушката и моркова на кубчета и ги отделяме в чинията.
Нарязваме на кубчета и свинското месо.
Пускаме на силен огън и загряваме тенджера с малко олио и запържваме свинското месо. След като е готово, го слагаме в отделна чиния.
В същата тенджера слагаме лука, моркова и чушката с малко олио и запържваме с малко сол.
След 4-5 минути слагаме и тай пастата и след 2-3 минути загасяме с червеното вино.
Добавяме дафиновите листа, чубрицата, прясната мащерка и орегано, консервите с боба, доматите, водата и месото и оставяте да ври, докато се сгъсти.
Нарязваме пресния магданоз на ситно и поръсваме сочното къри, след като изключим от котлона.