Необходими продукти:
бисквити - 1/2 пакет
маскарпоне - 200 г
заквасена сметана - 200 г
пудра захар - 1, 5 с.л
череши - 100 г без костилка
захар - 1 с.л кристална
прясно мляко - 1 ч.ч
течен шоколад - 1 к.л
Начин на приготвяне:
Разтопете кристалната захар до карамел.
Добавете черешите и бъркайте до разтваряне на карамела. Махнете от котлона и оставете да се охлади напълно.
В купа смесете заквасената сметана, маскарпонето и пудрата захар. Разбъркайте до еднородна смес с миксер или тел.
Затоплете прясното мляко и разтворете течния шоколад вътре.
Във форма с падащо дъно редете напоени бисквити в млякото, крем, черешите с малко от соса, който са пуснали, отново бисквити, крем.... и така до изчерпване на количеството.
Завършете сочната бисквитена торта с крем, натрошете малко бисквити отгоре.
Оставете я в хладилника да стегне.