Необходими продукти:
макарони - 400 г
яйца - 5 бр.(размер М)
захар - 2 ч.ч.
прясно мляко - 1л.
ванилия - 1 пак.
краве масло - 100 г
тиква - 1.5 кг Цигулка или Матилда
орехи - 3 с.л. (смлени)
пудра захар - за поръсване
Начин на приготвяне:
1. Обелете тиквата, нарежете я на парчета и изпечете с половин чаша захар, 20 г масло и малко водичка в подходяща тава.
2. Когато тиквата се изпече, не трябва да остава никаква течност в съда.
3. Оставете я да изстине.
4. Сварете макароните в подсолена вода според указанието на опаковката.
5. Измийте ги със студена вода и отцедете добре.
6. Разпределете сварените макарони върху изпечената тиква и залейте с млечно-яйчената смес, която сте приготвили от разбитите със захарта яйца, прясното мляко и ванилията.
7. Разпределете кравето масло на парченца отгоре и сложете тавата във предварително загрята фурна на 185 °C за около 45- 50 мин до готовност.
8. Оставете изпечените макарони да изстинат и нарежете на порции.
9. Поръсете с пудра захар и смлени орехи макароните на фурна.
Приятен апетит!