Боровинков кекс без глутен - супер вкусен

Необходими продукти:

рикота - 250 г

кокосово масло - 50 г разтопено и охладено

мед - 3 с.л. пълни

яйца - 3 бр.

лимон - кората на 1/2 плод

кокосови стърготини - 20 г

кокосово брашно - 4 с.л. пълни

бакпулвер - 2 ч.л.

боровинки - 100 г

 

Начин на приготвяне:

1. Разбийте с миксер сиренето рикота с кокосовото масло, предварително разтопено и охладено.

2. Прибавете яйцата, едно по едно, като разбърквате след всяко.

3. Добавете меда (може да замените с друг подсладител), лимоновата кора и кокосовите стърготини.

4. Накрая прибавете брашното, лъжица по лъжица и боровинките, като заделите малка част от тях за поръсване на сладкиша.

5. Покрийте малка правоъгълна тавичка с хартия за печене и разпределете равномерно сместа за безглутеновия сладкиш.

6. Поръсете със заделените боровинки и сложете да се пече в предварително загрята фурна на 170 °С с вентилатор за 40-45 минути, до суха клечка.

7. Ако обичате по-сладки безглутенови десерти, поръсете върху боровинките 1-2 лъжици кафява захар за повече сладост, но може и да я пропуснете. Така ще имате десерт без захар.

8. Готовия сладкиш с боровинки охладете и по желание поръсете с малко пудра захар.

 

Да ви е сладко!

 

Необходими продукти:

рикота - 250 г

кокосово масло - 50 г разтопено и охладено

мед - 3 с.л. пълни

яйца - 3 бр.

лимон - кората на 1/2 плод

кокосови стърготини - 20 г

кокосово брашно - 4 с.л. пълни

бакпулвер - 2 ч.л.

боровинки - 100 г

 

Начин на приготвяне:

1. Разбийте с миксер сиренето рикота с кокосовото масло, предварително разтопено и охладено.

2. Прибавете яйцата, едно по едно, като разбърквате след всяко.

3. Добавете меда (може да замените с друг подсладител), лимоновата кора и кокосовите стърготини.

4. Накрая прибавете брашното, лъжица по лъжица и боровинките, като заделите малка част от тях за поръсване на сладкиша.

5. Покрийте малка правоъгълна тавичка с хартия за печене и разпределете равномерно сместа за безглутеновия сладкиш.

6. Поръсете със заделените боровинки и сложете да се пече в предварително загрята фурна на 170 °С с вентилатор за 40-45 минути, до суха клечка.

7. Ако обичате по-сладки безглутенови десерти, поръсете върху боровинките 1-2 лъжици кафява захар за повече сладост, но може и да я пропуснете. Така ще имате десерт без захар.

8. Готовия сладкиш с боровинки охладете и по желание поръсете с малко пудра захар.

 

Да ви е сладко!

 

Гласували общо: 1 потребители