Необходими продукти:
тиква - 1 кг (почистена и нарязана)
захар - 1 ч.ч.
брашно - 2 с.л.
олио - 2 - 3 с.л.
вода - 1/2 чаша
канела - за поръсване
Начин на приготвяне:
1. Почистете и нарежете тиквата на кубчета.
2. Сложете я в тавичка с размери 35х45 см.
3. Поръсете я с брашното, захарта и олиото и разбъркайте всичко това много добре.
4. При печенето тиквата ще пусне вода, но няма да е достатъчно, затова сложете и половин чаша вода.
5. Така подготвен, тиквеният десерт отива във фурната на 200 градуса за десетина минути, след което намалете температурата на 180 и допечете.
6. Получава се вкусна печена тиква, желирана от брашното и балансирана на вкус.
7. Ако желаете, поднесете я с канела.
Да ви е сладко!