Необходими продукти:
кокосово мляко - 400 г /1 консерва/ класик
еритритол - 150 г
ксантанова гума - 1/2 ч.л.
натурално какао - 50 г
сметана - 500 мл пълномаслена готварска
Начин на приготвяне:
1. Поставете кокосовото мляко на котлона и се добавя еритритолът.
2. Към сместа добавете и натуралното какао.
3. Още докато всичко е на котлона, пасирайте с пасатор до гладка смес.
4. Добавете постепенно и ксантановата гума.
5. С пасатора разбийте всички бучици.
6.Течността трябва да стане като тесто за палачинки. Оставете сместа да изстине, изсипете в подходящ съд и поставете във фризера, за да се охлади.
7. Сметаната трябва да престои няколко часа във хладилника, преди да се разбие с миксера на гъст крем.
8. Към нея прибавете сместа от фризера, която се е охладила за поне 1 час. Разбъркайте всичко до еднородна смес.
9. Готовият крем поставете във формички за сладолед или подходяща кутия. Оставете да престои една нощ.
10. Извадете сладоледа от формичките и вашия домашен сладолед е готов.
Приятен апетит!