Необходими продукти:
яйца - 2 бр.
захар - 1 ч.ч.
брашно - 2 ч.ч.
бакпулвер - 10 г
кафе - половин или 1 с.л.
прясно мляко - 1 ч.ч.
шоколадов сос - за заливка
Начин на приготвяне:
Първо, се разбиват яйцата, след което към тях се добавя захарта и се разбърква.
След това се добавя едната чаша брашно и се разбърква отново.
Тогава се добавя и прясното мляко, при което разбърквате.
Добавяте и другата чаша брашно и бакпулвера и разбърквате.
Накрая се добавя и кафето, след което се разбърква.
Фурната се загрява на 200°C и печете от 15 до 20 мин.
С тънка клечка проверявате дали кексът с кафе е готов.
Когато домашният кекс е готов, го оставяте да изстине, след което го поръсвате с шоколадовия сос.