Необходими продукти:
яйца - 3 бр.
захар - 1 ч.ч.
олио - 1/2 ч.ч.
брашно - 1 ч.ч.
бакпулвер - 1 ч.л.
ванилия - 1 ампула
ягоди - 150 г
пудра захар - за поръсване
Начин на приготвяне:
Яйцата се разбиват заедно със захарта на пухкав крем.
На струйка и при непрекъснато разбиване се налива олиото.
Към брашното се добавят бакпулверът и заедно се пресяват, след което на порции се прибавят към яйчената смес.
Накрая се слага и едно прахче ванилия.
Получава се пухкаво кексово тесто, което се прехвърля в предварително намазнена и набрашнена тавичка.
Ягодите се измиват, почистват, разрязват на половинки и нареждат върху тестото.
Сладкишът с ягоди се слага в загрята на 180 °C фурна и се пече около половин час.
Готовността му се проверява със дървен шиш или клечка.
Забоден в десерта, шишът трябва да излезе сух.