Необходими продукти:
сметана - 100 мл течна с висок процент масленост
еритритол - 100 г
бадемов тахан - 100 г
какао - 35 г натурално
авокадо - 1 бр.
гума - 1/2 ч.л. ксантанова
какао - за поръсване натурално
Начин на приготвяне:
1. В подходяща купа поставете месестата част на едно авокадо и разбийте с пасатор или блендер, след това добавете бадемовия тахан.
2. В метален съд поставете сметаната, еритритола и ксантановата гума, разбъркайте добре. Сместа трябва да заври около минута.
3. Добавете какаото и пасирайте.
4. Добавете шоколадовата смес към сместа от авокадо и тахан.
5. Разбийте до хомогенна смес.
6. Изсипете в подходящи купички или чашки.
7. Поръсете с какао отгоре.
8. Сложете в хладилника за поне два часа.
Можете да украсите по желание и да добавите продове.
Приятен апетит!