Необходими продукти:
круши - 5 бр.
захар - 1 1/2 ч.ч.
кисело мляко - 1/2 ч.ч.
олио - 1/2 ч.ч.
бакпулвер - 1 бр.
брашно - 2 ч.ч.
шоколадови бонбони - по желание
Начин на приготвяне:
1. Почистете крушите и ги нарежете на кубчета.
2. Сложете ги в тигана и добавете една чаша от захарта.
3. Варете за 5 минути.
4. Охладете за кратко, да не пари.
5. Прехвърлете в дълбока купа и добавям още 1/2 чаша захар, киселото мляко с бакпулвера и олиото.
6. Разбъркайте с телена бъркалка.
7. Прибавете и брашното.
8. Сложете сместа в добре намазана с олио тава с диаметър 28 см.
9. Печете плодовия сладкиш на 200 °C до готовност.
10. Сервирайте с топка ванилов сладолед.
Приятен апетит!