Бърз здравословен сладкиш само с кисело мляко и плодове и една тайна съставка

Необходими продукти:

желатин - 1 бр. на прах

пудра захар - 3 с.л.

вода - 50 мл

кисело мляко - 1 кофичка 400 г

лимонов сок - 1

мед - 1 с.л.

ванилия - 1 бр.

пресни плодове - грозде без семка, ябълка

орехови ядки - 1/2 к.ч.

 

Начин на приготвяне:

1. Първото, което правим, е да си залеем желатина със студената вода, разбъркваме и оставяме на страна за 5-10 минути.

2. След това се втечнява на водна баня и се оставя на страна до употреба.

3. Сока от лимона изцеждаме.

4. Измиваме си добре гроздето, обелваме си ябълката и нарязваме на кубчета.

5. В дълбок съд си поставяме плодовете и поръсваме със сока от лимона.

6. Смесваме киселото мляко със захарта, ванилията и меда, като разбъркваме хубаво.

7. Добавяме си плодовете и втечнения желатин, който предварително сме сложили на водна баня.

8. Разбъркваме отново до хомогенност нашето бъдещо млечно желе.

9. Разпределяме в купички желирания десерт.

10. Прибираме желирано кисело мляко с плодовe в хладилника за 1 нощ.

 

Приятен апетит!

Необходими продукти:

желатин - 1 бр. на прах

пудра захар - 3 с.л.

вода - 50 мл

кисело мляко - 1 кофичка 400 г

лимонов сок - 1

мед - 1 с.л.

ванилия - 1 бр.

пресни плодове - грозде без семка, ябълка

орехови ядки - 1/2 к.ч.

 

Начин на приготвяне:

1. Първото, което правим, е да си залеем желатина със студената вода, разбъркваме и оставяме на страна за 5-10 минути.

2. След това се втечнява на водна баня и се оставя на страна до употреба.

3. Сока от лимона изцеждаме.

4. Измиваме си добре гроздето, обелваме си ябълката и нарязваме на кубчета.

5. В дълбок съд си поставяме плодовете и поръсваме със сока от лимона.

6. Смесваме киселото мляко със захарта, ванилията и меда, като разбъркваме хубаво.

7. Добавяме си плодовете и втечнения желатин, който предварително сме сложили на водна баня.

8. Разбъркваме отново до хомогенност нашето бъдещо млечно желе.

9. Разпределяме в купички желирания десерт.

10. Прибираме желирано кисело мляко с плодовe в хладилника за 1 нощ.

 

Приятен апетит!

Гласували общо: 1 потребители