Необходими продукти:
глави от шаран - 4 бр.
праз - 1 стрък, бялата част
моркови - 1 - 2 бр.
чушки - 1 бр.
олио - 3 с.л.
майорана - 1 ч.л. суха
девесил - 1 ч.л. суха
сол
дафинов лист - 2 бр. сух
пипер меланж - на зърна
ПИКАНТЕН ДРЕСИНГ
ябълков оцет - 1/2 ч.ч.
чесън - 4 - 5 скилидки
лют червен пипер - 1 с.л. едро смлян
Начин на приготвяне:
1.Предварително сварете рибните глави до пълна готовност.
2.Отделете месото от костите и прецедете бульона.
3.Загрейте около 1/2 л. вода.
4.Добавете праза и го заварете.
5.Добавете олиото.
6.Прибавете ситно нарязания морков и почистената и нарязана чушка.
7.Гответе около 5 минути.
8.Прибавете около 2 ч.ч. от бульона.
9.Оставете рибената чорба да къкри на тих огън за около 15 минути.
10.В края на готвенето добавете подправките.
11.Обелете скилидките чесън и ги пресовайте.
12.Смесете оцета, чесъна и пипера и пригответе дресинга.
13.Поднесете рибената чорба с пикантен дресинг.
Приятен апетит!