Необходими продукти:
хляб - 4 - 5 филии типов или бял
масло - за намазване
яйца - 4 - 5 бр.
сол
черен пипер
червен пипер
кашкавал - може и сирене 150 г
Начин на приготвяне:
1. Намажете тавичка с масло.
2. Всяка филия отгоре намажете тънко с масло и наредете в тавата една до друга.
3. Отгоре поръсете с един пласт настърган кашкавал.
4. Оформете дупка с пръсти в средата на всяка филия и чукнете по едно яйце.
5. Поръсете със щипка сол, черен пипер.
6. Печете в загрята фурна 180 градуса за 5 минути отдолу и отгоре, после запечете само отгоре 10 минути да стегнат яйцата, ако е нужно покрийте с алуминиево фолио да не прегори.
Готви се за около 20 минути и стига за 4 порции.
Приятен апетит!