Необходими продукти:
спанак - 1 кг замразен
лук - 1 бр.
чесън - 1 скилидка
яйца - 1 бр.
краве сирене - 1 бучка
сол
черен пипер
кашкавал - 4 сирена, 200 г настъргани
за бешамела
брашно - 1 1/2 с.л.
краве масло - 1 бучка
прясно мляко - 700 до 800 мл
индийско орехче
кори за лазаня
Начин на приготвяне:
Изчистете, измийте и нарежете спанака.
Обелете лука и нарежете на дребно.
Задушете ги в малко мазнина на котлона.
Добавете спанака и изчакайте леко да се запържи.
Махнете от котлона и счупете яйцето.
Натрошете кравето сирене и разбъркайте.
Оставете да се охлади.
Направете Бешамела през това време.
В тенджера разтопете кравето масло и запържете брашното.
Разредете с прясното мляко и намалете котлона.
Настържете индийското орехче и добавете сол.
Сгъстете до желана гъстота.
Махнете от котлона и заделете.
Корите за лазаня пригответе според указанията на опаковката.
В подходяща тава сложете на дъното малко от Бешамела.
Покрийте плътно с корите за лазаня.
Сложете малко от плънката, Бешамел, кори и така до изчерпване на количествата.
Завършете лазанята с кори.
Отгоре изсипете останалия Бешамел.
Поръсете с настърганите 4 сирена и запечете перфектната лазаня със спанак и сирена в загрята фурна на 200 °C до готовност.
Приятен апетит!