Необходими продукти:
кори - 250 г готови за лазаня (1 пакет)
кайма - 250 - 300 г
лук - 1 глава
домати - 250 г смлени от консерва
кашкавал
черен пипер
сол
За соса Бешамел
олио - 4 - 5 с.л.
брашно - 4 - 5 с.л.
прясно мляко - 300 мл
Начин на приготвяне:
1. Нережете лука на ситно и заедно със соса от доматите задушете леко.
2. Добавете каймата и разбъркайте хубаво, подправете със сол и черен пипер на вкус и оставете да се сгъсти.
3. В друг съд пригответе сосът Бешамел - сложете олиото да се сгорещи и в него запържете брашното до зачервяване, добавете млякото.
4. Бъркайте соса, докато се сгъсти и стане хомогенен, подправете с малко сол и черен пипер и свалете от огъня.
5. Пригответе корите според указанията на опаковката.
6. Наредете в тава, като започнете с ред кори, отгоре от доматения сос с каймата, върху него сос Бешамел и така до приключване на продуктите, като се завършва с кори, покрити само със сос Бешамел.
7. Поръсете Лазанята обилно с настърган кашкавал и печете в умерена фурна за 30-40 минути.
Приятен апетит!