Бърза питка без месене - има уникален вкус и аромат

Необходими продукти:

яйца - 2

кисело мляко - 3 с.л.

бакпулвер - 1 бр.

сол

олио - 5 с.л.

сирене - 1/2 ч.ч. натрошено

кашкавал - 1/2 ч.ч. нарязан на кубчета

брашно - 3/4 ч.ч. бяло

царевично брашно - 3/4 ч.ч.

масло - 30 г приблизително

 

Начин на приготвяне:

1. Разбийте две яйца с щипка сол и 3 лъжици кисело мляко с един бакпулвер.

2. Добавете олио - около 5 с.л., натрошено сирене и нарязан на кубчета кашкавал в съотношение според предпочитанията ви и с общо количество една чаена чаша с вместимост 200 мл.

3. Всичко смесете добре с вилица.

4. Прибавете 3/4 чаша бяло и 3/4 чаша царевично брашно.

5. Разбъркайте до еднородна смес.

6. С помощта на лъжица изсипете от тази гъста смес на купчини върху тава с хартия за печене.

7. Получават се осем броя малки питчици в моя случай, ако ги правите по малки, ще излязат повече.

8. Отгоре на всяко малко хлебче сложете мъничко парченце масло.

9. Печете на 180 °C до готовност и желан загар!

 

Приятен апетит!

Необходими продукти:

яйца - 2

кисело мляко - 3 с.л.

бакпулвер - 1 бр.

сол

олио - 5 с.л.

сирене - 1/2 ч.ч. натрошено

кашкавал - 1/2 ч.ч. нарязан на кубчета

брашно - 3/4 ч.ч. бяло

царевично брашно - 3/4 ч.ч.

масло - 30 г приблизително

 

Начин на приготвяне:

1. Разбийте две яйца с щипка сол и 3 лъжици кисело мляко с един бакпулвер.

2. Добавете олио - около 5 с.л., натрошено сирене и нарязан на кубчета кашкавал в съотношение според предпочитанията ви и с общо количество една чаена чаша с вместимост 200 мл.

3. Всичко смесете добре с вилица.

4. Прибавете 3/4 чаша бяло и 3/4 чаша царевично брашно.

5. Разбъркайте до еднородна смес.

6. С помощта на лъжица изсипете от тази гъста смес на купчини върху тава с хартия за печене.

7. Получават се осем броя малки питчици в моя случай, ако ги правите по малки, ще излязат повече.

8. Отгоре на всяко малко хлебче сложете мъничко парченце масло.

9. Печете на 180 °C до готовност и желан загар!

 

Приятен апетит!

Гласували общо: 1 потребители