Необходими продукти:
яйца - 2
кисело мляко - 3 с.л.
бакпулвер - 1 бр.
сол
олио - 5 с.л.
сирене - 1/2 ч.ч. натрошено
кашкавал - 1/2 ч.ч. нарязан на кубчета
брашно - 3/4 ч.ч. бяло
царевично брашно - 3/4 ч.ч.
масло - 30 г приблизително
Начин на приготвяне:
1. Разбийте две яйца с щипка сол и 3 лъжици кисело мляко с един бакпулвер.
2. Добавете олио - около 5 с.л., натрошено сирене и нарязан на кубчета кашкавал в съотношение според предпочитанията ви и с общо количество една чаена чаша с вместимост 200 мл.
3. Всичко смесете добре с вилица.
4. Прибавете 3/4 чаша бяло и 3/4 чаша царевично брашно.
5. Разбъркайте до еднородна смес.
6. С помощта на лъжица изсипете от тази гъста смес на купчини върху тава с хартия за печене.
7. Получават се осем броя малки питчици в моя случай, ако ги правите по малки, ще излязат повече.
8. Отгоре на всяко малко хлебче сложете мъничко парченце масло.
9. Печете на 180 °C до готовност и желан загар!
Приятен апетит!