Необходими продукти:
лук - 1 глава
чесън - 2 скилидки
броколи - 1 глава
карфиол - 1 глава
гъби - 200 - 300 грама
замразена царевица - около 100 грама
тофу - 150 - 200 грама
крема сирене - 1 пакетче (около 125 грама)
готварска сметана - 200 мл
кашкавал - около 250 грама
мащерка
босилек
сол
олио
Начин на приготвяне:
1. Нарежете лука на дребно, чесъна - на ситно, гъбите - на по-едри парченца, тофуто - на кубчета, а карфиола и броколите разделете на розички.
2. В сгорещено олио запържете лука и гъбите за няколко минути, докато гъбите омекнат, а лука изсветлее.
3. Добавете чесъна, мащерката и малко босилек.
4. Разбъркайте и се изсипете карфиола и броколите.
5. Похлупете и оставете на средна степен 5-10 минути, докато се задушат на пара.
6. Отделно в чопър смесете крема сиренето със сметаната.
7. Настържете кашкавала.
8. Посолете зеленчуците, добавете царевицата, тофуто и около половината от кашкавала.
9. Разбъркайте и изсипете всичко в тава.
10. След това сложете сместа със сметаната и разбъркайте отново.
11. Най-отгоре поръсете с останалия кашкавал и поставете в предварително загрята на 200 градуса фурна до разтапянето и запичането на кашкавала.
Приятен апетит!