Бързи и лесни спагети "Карбонара" - вижте как

Необходими продукти:

спагети - 500 г

бекон - 100 г

чесън - 2 скилидки

зехтин - 4 с.л.

За соса

яйца - 4 бр.

пармезан - 1 с.л.

сметана - 4 с.л.

 

Начин на приготвяне:

Спагетите се сваряват според инструкциите на опаковката, отцеждат се и се измиват.

Беконът (100 г) се нарязва на малки парчета и се за запържва в зехтин (4 с.л.) за няколко минути.

Добавя се и счукан на ситно чесън (2 скилидки). След това се добавя пастата и се готви за 3-4 минути докато се затопли повторно.

От яйцата (4 бр.), сиренето (1 с.л.) и сметаната (4 с.л.) се прави еднородна смес.

Овкусява се със сол и пипер. С тази смес се заливат запържените паста и бекон, разбъркват се и се отстраняват от котлона, така че яйцата да не се втвърдят.

Оставя се да престои за няколко минути.

Необходими продукти:

спагети - 500 г

бекон - 100 г

чесън - 2 скилидки

зехтин - 4 с.л.

За соса

яйца - 4 бр.

пармезан - 1 с.л.

сметана - 4 с.л.

 

Начин на приготвяне:

Спагетите се сваряват според инструкциите на опаковката, отцеждат се и се измиват.

Беконът (100 г) се нарязва на малки парчета и се за запържва в зехтин (4 с.л.) за няколко минути.

Добавя се и счукан на ситно чесън (2 скилидки). След това се добавя пастата и се готви за 3-4 минути докато се затопли повторно.

От яйцата (4 бр.), сиренето (1 с.л.) и сметаната (4 с.л.) се прави еднородна смес.

Овкусява се със сол и пипер. С тази смес се заливат запържените паста и бекон, разбъркват се и се отстраняват от котлона, така че яйцата да не се втвърдят.

Оставя се да престои за няколко минути.

Гласували общо: 1 потребители