Необходими продукти:
спагети - 500 г
бекон - 100 г
чесън - 2 скилидки
зехтин - 4 с.л.
За соса
яйца - 4 бр.
пармезан - 1 с.л.
сметана - 4 с.л.
Начин на приготвяне:
Спагетите се сваряват според инструкциите на опаковката, отцеждат се и се измиват.
Беконът (100 г) се нарязва на малки парчета и се за запържва в зехтин (4 с.л.) за няколко минути.
Добавя се и счукан на ситно чесън (2 скилидки). След това се добавя пастата и се готви за 3-4 минути докато се затопли повторно.
От яйцата (4 бр.), сиренето (1 с.л.) и сметаната (4 с.л.) се прави еднородна смес.
Овкусява се със сол и пипер. С тази смес се заливат запържените паста и бекон, разбъркват се и се отстраняват от котлона, така че яйцата да не се втвърдят.
Оставя се да престои за няколко минути.