Приготвят се за 30 минути и стигат за 4 порции.
Необходими продукти:
гъби - 500 кг (по - големи)
колбас - 200 г
кашкавал - 100 г
кисели краставички - 2 бр.
готварска сметана - 200 мл
подправки - на вкус
магданоз - за поръсване
Начин на приготвяне:
1. Измийте гъбите и ги издълбайте по средата.
2. Колбаса и киселите краставички нарежете на малки кубчета.
3. Смесете ги в купа със сметаната и подправките - поръсете със сол, черен пипер и чесън на прах.
4. Напълнете гъбите и ги сложете да се пекат.
5. Когато са почти готови, сложете настърган кашкавал отгоре и запечете отново.
6. Преди сервиране поръсете пълнени гъби с пресен магданоз.
Приятен апетит!