Необходими продукти:
масло - 60 г
черен шоколад - 60 г
захар - 1 ч.ч.
яйца - 2
прясно мляко - или вода 1 ч.ч.
ванилия
череши - без костилки 1 ч.ч.
какао - 1 с.л
извара - сладкарска 1 ч.ч.
брашно - 1.5 ч.ч.
бакпулвер - 1
Начин на приготвяне:
Първо, разтопете маслото и шоколада за една минута в микровълновата.
Разбъркайте да стане еднородна смес.
Към нея добавете половин чаша захар, какаото, водата или прясно мляко, бакпулвер и разбъркайте добре.
Следва ванилия и брашното.
Получава се по гъсто тесто, така трябва да е, ако вашето е като кексово, просто добавете още една лъжица брашно.
Половината от тази шоколадова смес изсипете в намазана с масло форма с размери 20/35 см приблизително.
А върху сместа разпределете изварата, развита с половин чаша захар и едно яйце.
Върху бялата смес разпределете черешите без костилки.
Към останалата шоколадова смес прибавете едно яйце и разбъркайте добре. Така сместа става по-течна и лесно я разпределяте върху черешите и бялата смес.
Печете на 160 °C с вентилатор до суха клечка!
Добре охладен черешовия сладкиш нарязвате на парчета.
Може да се поръси сочното брауни с малко пудра захар или какао.