Необходими продукти:
къпини - 350 г пресни
крема сирене - 250 г Филаделфия
цедено мляко - 250 г (или до постигане на желаната консистенция)
пудра захар - 4 с.л. или на вкус
бадеми - по 3 бадема на чашка
мента - стръкчета за украса
Начин на приготвяне:
Разбъркайте цеденото мляко с крема сиренето. Не е много препоръчително да се разбива с миксер, за да не се втечнява сместа, затова най-добре ползвайте дървена лъжица или телена бъркалка.
Добавете малко по малко захарта, като опитвате и прецените за себе си колко сладък искате да бъде десертът ви.
Накрая сложете къпините (заделяйки част от тях за украса) и намачкайте хубаво в крема, за да пуснат прелестния си виолетов цвят.
Не е нужно да се оцветява равномерно чийзкйекът в чашки, а само да се получат красиви преливащи шарки.
Разпределете в малки чашки и украсете чийзкейка с бадеми и още от пресните плодове.
Боднете по едно стръкче мента и поднесете.
Приятен апетит!