Необходими продукти:
лук - 2 глави
чесън - 3 скилидки
олио - 80 мл
пилешки бутчета - 600 г долни
печурки - 250 г
ориз - 2 ч.ч.
сол
черен пипер
бял пипер
куркума
магданоз
Начин на приготвяне:
1. Сложете пилешките бутчета в тенджера с вода.
2. В момента на завиране оставете за 5 минути, за да се отдели белтъкът (пяната).
3. Запържете ситно нарязания лук и чесън с олиото.
4. Добавете почистения и измит през няколко води ориз.
5. Разбъркайте непрекъснато, докато оризът се запечата, така по време на готвенето няма да се слепи.
6. Долейте топла вода, докато се покрие оризът и оставете за 5-6 минути.
7. Почистените, нарязани и измити гъби добавете към ястието.
8. Овкусете и добавете още вода и оставете за още 5 минути, докато се абсорбира течността. Поръсете със ситно нарязан магданоз.
9. Така приготвеният ориз прехвърлете в тава с диаметър 28 см и върху него подредете бутчета.
10. Покрийте с алуминиево фолио и печете в загрята на 180 градуса фурна за 30 минути.
Приятен апетит!