Необходими продукти:
яйца - 2 бр.
псилиум - 2 с.л. Хуск
какао - 2 с.л. натурално
крема сирене - 2 с.л.
кокосово масло - 2 с.л.
еритритол - 3 с.л.
вода - 2 с.л. гореща
шоколад - 2 квадратчета натурален
Начин на приготвяне:
1. Разделете яйцата на белтъци и жълтъци в отделни купи.
2. Рабийте белтъците на сняг.
3. Разбийте жълтъците с миксер и към тях прибавете горещата вода на тънка струйка.
4. Разбийте ги хубаво, докато станат на пяна.
5. Към тях добавете еритритолът и какаото, след това постепенно прибавете и крема сиренето, псилиума, разтопеното кокосово масло.
6. След смесването на всички съставки до хомогенна смес, разпределете в две порцеланови чаши, подходящи за поставяне в микровълнова фурна.
7. Всяка чашка печете за 3 минути в микровълновата.
8. Веднага щом се извади от нея, още гореща поставете крадратче черен шоколад върху кето десерта, за да може да се разтопи и да придобие един много апетитен вид.
Времето за приготвяне е 10 минути.
Да ви е сладко!