Необходими продукти:
яйца - 2 бр.
кисело мляко - 200 г
сода бикарбонат - 1 ч.л. равна
сол - 1/2 ч.л.
царевичен грис - 60 г
брашно - 100 г
олио - 100 мл
маслини - 100 г без костилки
сирене - 100 г
риган - 1 ч.л. сух
краве масло - за намазване на тавата
царевичен грис - за поръсване
Кардиолог обясни как да пазим сърцето си в жегите
Начин на приготвяне:
Разбийте яйцата и прибавете към тях киселото мляко, предварителна смесено със содата.
Добавете солта, олиото, царевичния грис и брашното и разбъркайте, до хомогенна смес.
Накрая добавете едро натрошено сирене.
Намажете правоъгълна тавичка с малко масло и я поръсете с царевичен грис.
Прехвърлете сместа за соления кекс в тавата и сложете отгоре маслините.
Поръсете кекса със сирене със сух риган и сложете да се пече в загрята фурна на на 200 градуса първите 10 минути.
След това намалете температурата на 170 градуса и продължете печенето още 15 минути, до златист загар.