Необходими продукти:
белтъци - 4 бр.
захар - 280 г
какао - 15 г
лешници - 280 г (орехи)
ванилия
течен шоколад - за слепване
шамфъстък - 2 с.л. за декорация
Начин на приготвяне:
1. Разбийте белтъците и захарта в метална купа на водна баня с телена бъркалка, докато захарта се разтопи.
2. Разбийте с миксер до получаване на връхчета.
3. Смлените на ситно лешници и какао прибавете на порции и разбъркайте внимателно с шпатула.
4. Прибавете и ванилията.
5. Готовата смес изсипете в еднократен пош, отрежете връхчето и върху хартия за печене или килимче за френски макарони направете кръгчета на разстояние едно от друго.
6. Печете на 110°C за около час.
7. Когато изстинат, слепете с течен шоколад и овалете в шамфъстък.
Да ви е сладко!