- Използвах стерилизирани печени чушки, които отцедих от течността за половин час в гевгир.
- През това време приготвих плънката за нашите вкусни чушки бюрек.
- В купа смесих изварата, натрошено сирене, настърган кашкавал и разбърках.
- Прибавих яйцата, сол и черен пипер на вкус, нарязан на ситно един домат, предварително обелен, и няколко стръка пресен магданоз.
- С тази смес напълних чушките.
- Разбих останалите 2 яйца и потопих всяка чушка, първо, в брашно (галета) а след това в яйцата.
- Наредих чушките в тава, покрита с хартия за печене, и намазана с малко олио и поръсих с още малко олио.
- Пекох чушките бюрек в предварително загрята фурна на 230 °C с вентилатор за 20-25 минути до златист загар.
Необходими продукти:
чушки - 10 бр. печени
извара - 100 г
сирене - 100 г
кашкавал - 100 г
яйца - 2 бр.
сол
черен пипер
домати - 1 бр.
магданоз - пресен
за панировка
яйца - 2 бр.
брашно - 1/2 ч. ч. или галета
олио - за поливане
Начин на приготвяне:
- Използвах стерилизирани печени чушки, които отцедих от течността за половин час в гевгир.
- През това време приготвих плънката за нашите вкусни чушки бюрек.
- В купа смесих изварата, натрошено сирене, настърган кашкавал и разбърках.
- Прибавих яйцата, сол и черен пипер на вкус, нарязан на ситно един домат, предварително обелен, и няколко стръка пресен магданоз.
- С тази смес напълних чушките.
- Разбих останалите 2 яйца и потопих всяка чушка, първо, в брашно (галета) а след това в яйцата.
- Наредих чушките в тава, покрита с хартия за печене, и намазана с малко олио и поръсих с още малко олио.
- Пекох чушките бюрек в предварително загрята фурна на 230 °C с вентилатор за 20-25 минути до златист загар.