Необходими продукти:
лаваш - 4 бр. (160 г)
яйца - 3 бр.
кисело мляко - 1 ч. ч.
сода бикарбонат - 1/2 ч.л.
сол - 1/2 ч.л.
извара - 150 г
сирене - 150 г
олио - 1/3 ч. ч.
краве масло - 30 г
семена - за поръсване
Начин на приготвяне:
Нарежете лаваша на тънки ленти с дебелина около 2 см.
Смесете в купа киселото мляко и содата и изчакайте да шупне.
След това прибавете яйцата и отново разбъркайте.
Добавете също олиото, изварата и едро натрошено сирене, както и малко сол.
Накрая прибавете нарязания лаваш и разбъркайте, за да се разпредели равномерно.
Прехвърлете сместа за мързеливата баница в тава, покрита с хартия за печене.
Нарежете маслото на парчета и го поставете отгоре, по желание поръсете със семена.
Оставете баницата с хляб да престои 15 минути, а през това време загрейте фурната на 180 °C.
След това сложете мързелива баница с лаваш да се пече за около 30-35 минути - до златисто.