Необходими продукти:
прясно мляко - 500 мл + 100 мл
кристална захар - 200 г
краве масло - 50 г
жълтък - 3 бр.
нишесте - 1/2 с.л.
натурално какао - 1 с.л.
млечен шоколад - 100 г
нектарина - 1 бр.
маслени бисквити - 8 бр.
топинг - по желание горски плодове
Начин на приготвяне:
1. В тенджера на котлон поставете 500 мл прясно мляко.
2. Прибавете към млякото и краве маслото.
3. Изчакайте сместа да заври и след това оставете котлона на ниска степен.
4. В купа разбийте жълтъците с миксер до побеляване.
5. Прибавете нишестето, натуралното какао и захарта на кристали и накрая добавете и другата част от прясното мляко около 100 мл.
6 Разбийте с миксер.
7. Получената смес прибавете към врящото прясно мляко, като непрекъснато разбърквайте.
8. Веднага след като млякото започне да кипва, махнете сместа от котлона.
9. Поставете тенджерата в съд със студена вода, а шоколадът счупете на малки парчета и поставете в сместа, като периодично разбърквайте, докато се разтопи шоколадът и сместа стане еднородна.
10. Оставете да изстине напълно.
11. Изсипете сместа в кутия за сладолед или друга подходяща с капак и я поставете във фризера за едно денонощие.
12. В купички за сладолед на дъното натрошете две маслени бисквити.
13. Върху тях с лъжица загребете от шоколадовия сладолед.
14. Украсете по желание.
Да ви е сладко!