Необходими продукти:
жълтъци - 4 бр.
прясно мляко - 250 мл
захар - 150 г
сладкарска сметана - 200 мл
пудра захар - 2 - 3 с.л.
ромова есенция - 1 бр.
За гарниране
течен шоколад
домашно сладко
шоколадови пръчици
ядки
Начин на приготвяне:
1. Захарта (150 г) слагате в прясното мляко и към тях прибавяте жълтъците, които сте разбили добре.
2. Слагате на слаб котлон сместа заедно с есенцията ром и бъркате с тел, докато се сгъсти кремът.
3. Кремът трябва да има не много гъста консистенция (не трябва да е като за торта), може да се получи като гъстотата на боза, но това да не ви притеснява.
4. Когато се сгъсти, го махнете от котлона и го оставете да се охлади.
5. Разбивате сладкарската сметана заедно с пудрата захар с помощта на миксер.
6. Внимателно изсипвате сметаната към вече изстиналия крем и разбърквате внимателно.
7. Прехвърляте крема в кутия и оставете във фризера, за да стегне.
Да ви е сладко!