Необходими продукти:
лук - 1 глава
кайма - 500 г
картофи - 1 кг
домати - 1 ч.ч. пасирани
сол
олио - 6 с.л.
червен пипер - 1 с.л.
чубрица - 1 с.л.
черен пипер - 1/2 к.л. смлян
За заливката
яйца - 2 бр.
кисело мляко - 500 г
брашно - 4 с.л.
Начин на приготвяне:
1. Почистете лукът го нарежете на дребно.
2. Каймата сложете в купичка с около 200 мл вода.
3. Разбъркайте, докато стане на каша.
4. Картофите обелете и нарежете на кубчета.
5. Зеленчуците, каймата и доматите сложете в тава, добавете олио, сол на вкус, чубрица, червен и черен пипер.
6. Всички продукти разбъркайте и мусаката сложете във фурната да се пече на 200 °C за 50 минути.
7. За заливката за мусака в купа разбийте яйцата заедно с киселото мляко и брашното до гладка смес.
8. Малко преди готовност разпределете заливката върху мусаката и върнете във фурната да се запече до приятен и златист загар.
Приятен апетит!