Домашна пърленка без мая

Необходими продукти:

брашно - 300 г

кисело мляко - 1 кофичка (400 г)

кашкавал - 50 г

захар - 1/2 ч.л.

сол - 1/2 ч.л.

сода - 1/2 ч.л.

зехтин

чубрица

 

Начин на приготвяне:

В купа се слагат киселото мляко, солта, захарта и содата.

Всичко се разбърква добре и към него се прибавя брашното.

От получената смес се замесва тесто.

То се разделя на няколко части, които се разточват.

Те се поръсват с брашно и се пекат в леко намазнена тавичка на умерена фурна до пълна готовност.

Пет минути преди да бъдат извадени от фурната, пърленките се поръсват с настърган кашкавал и чубрица.

Необходими продукти:

брашно - 300 г

кисело мляко - 1 кофичка (400 г)

кашкавал - 50 г

захар - 1/2 ч.л.

сол - 1/2 ч.л.

сода - 1/2 ч.л.

зехтин

чубрица

 

Начин на приготвяне:

В купа се слагат киселото мляко, солта, захарта и содата.

Всичко се разбърква добре и към него се прибавя брашното.

От получената смес се замесва тесто.

То се разделя на няколко части, които се разточват.

Те се поръсват с брашно и се пекат в леко намазнена тавичка на умерена фурна до пълна готовност.

Пет минути преди да бъдат извадени от фурната, пърленките се поръсват с настърган кашкавал и чубрица.

Гласували общо: 1 потребители