- Слагаме си тенджера с вода на котлона да заври.
- Когато водата е завряла добре, добавяме щипка сол и макароните да се сварят за около 10-15 мин.
- В дълбока купа счупваме яйцата, добавяме захарта и ванилията.
- Разбиваме с миксер като добавяме към сместа и прясното мляко.
- Разбиваме, докато захарта се стопи.
- Сварените макарони отцеждаме от водата.
- В подходяща дълбока тава се изсипват добре отцедените макарони и върху тях се натрошава сиренето.
- Заливаме ги със сместа от яйцата, млякото и захарта и разбъркваме добре със ръка за да се разнесе равномерно сиренето.
- Печете макароните на фурна на загрята на 180°С за около 40- 50 мин. Или до получаване на златист загар.
Необходими продукти:
яйца - 7 бр.
захар - 300 г
прясно мляко - 1 л
ванилия - 2 бр.
макарони - 1 пакет
сирене - 150 г
Начин на приготвяне:
- Слагаме си тенджера с вода на котлона да заври.
- Когато водата е завряла добре, добавяме щипка сол и макароните да се сварят за около 10-15 мин.
- В дълбока купа счупваме яйцата, добавяме захарта и ванилията.
- Разбиваме с миксер като добавяме към сместа и прясното мляко.
- Разбиваме, докато захарта се стопи.
- Сварените макарони отцеждаме от водата.
- В подходяща дълбока тава се изсипват добре отцедените макарони и върху тях се натрошава сиренето.
- Заливаме ги със сместа от яйцата, млякото и захарта и разбъркваме добре със ръка за да се разнесе равномерно сиренето.
- Печете макароните на фурна на загрята на 180°С за около 40- 50 мин. Или до получаване на златист загар.